pondělí 1. ledna 2007

PF 2007 všem milým čtenářům na stránkách www.patrolastaroprazska.cz i na radandolejs.bloguje.cz. Za sebe mohu slíbit, že letos bude mnohem více příspěvků. Takže na čtenou v roce 007. S úctou váš R

Můj milý Deníčku, už jsem zase tady :) To si letos pěkně Zablogujem :)

Můj milý Deníčku, přeji ti krásný vstup do roku 2007 a slibuji ti mnoho častých a doufejme, i veselých příspěvků. Abych přesněji popsal svůj dnešní den. Konec přenosu "Mejdanu roku z Václaváku" je s plánovaným přesahem v 0´25´´. Těch 10 minut navíc byly naše jediné hudební rezervy, kdyby se někomu cokoliv stalo, a třeba do živého vysílání nedorazil. Jdeme Petrem Rychlým do šatny a vůbec nechápeme,  jak jsme to mohli přežít. Mobil mi pípá Novoročními SMSkami. Jdu do V.I.P. zóny "nahoře" v Blaníku a pak do štábu "dole" v Blaníku. Všem děkuji, Petr Soukup také. Neuvěřitelné nasazení celého týmu. Prvního panáka dáváme s Petrem Rychlým "nahoře" a je to nějakej starej dobrej koňak, kterej si přes všechny nabídky, platíme hrdě sami. Je to náš vítěznej doutník, tvrdě odmakanej. Ať si zejtra napíše kdo chce, co chce. Pak se ještě potkávám s Karlem Gottem, Petrem Soukupem, Vítkem Pokorným, Petrem Erbenem, Mirkou Adamovou, přejeme si vše nej do Nového roku a s Petrem Soukupem přijímáme gratulace.Něco mi hučí do hlavy David Spilka, něco Vlastík Horváth, pak se mě ujímají dvě rumunské novinářky, producentky a známé Adriana Sarbu :), s tím, že by chtěli pořádat koncertní televizní show Karla Gotta v Rumunsku. Boduji plynnou rumunštinou, která mi dorazila po SMSkách od Táni: "Buna seara, la multi ani dua mii šapte ! Sa traiti ši succese !" Unáší mne Petr Pečený, kterému se zřejmě nechce pít o samotě, cestou do nás vráží Ilona Csáková, která nám vysvětluje, jak na večírcích odhání nápadníky. Prý větou : "Musím ti říct, ale včera jsem si luxusně zap...." Daří se mi přesvědčit produkci, že lepší bude, když zůstanu naživu a nakonec opravdu odjíždím domů taxíkem. Je skoro půl šesté ráno, snídám dva hermelínové chlebíčky v úžasném stavu rozleželosti, což je náš takový letitý rituál a zcela se oddám spánku. Mám za sebou svůj ŠESTÝ TELEVIZNÍ SILVESTR. Najednou nejsem "stará struktura" a nikdo mne nevyškrtává z titulků u hotových pořadů. Nádherný začátek Nového roku. Spím až do 16´15´´, pak skoro tři hodiny telefonuji a přeji blízkým osobně k Novému roku. Daří se mi odpovědět alespoň na pár Novoročních SMSek. Mirka Adamová nám posílá výsledky sledovanosti.Voláme si s Petrem Soukupem a Petrem Rychlým a máme radost jako malí kluci. Beru si do postele Ipod a střídavě koukám a poslouchám "Pink Floyd v Benátkách" a "Queen v Budapešti". Někde uvnitř mám najednou velký klid a těším se na ráno, na Táňu, na Honzíka, na Kubíka i na novou práci v roce 007. Jo, a na několik SMSkových žádostí zařazuji do Deníčku Silvestrovský projev hlavy státu, tak jak ho včera na Václavském náměstí po zaznění presidentských fanfár přednesl Petr Rychlý (PF 2007): "

Vážení přátelé, milí spoluobčané. v tuto sváteční chvíli

začnu pro některé z vás tou špatnou zprávou. Jsem stále zdráv, ve vynikající kondici Nacházím se ve stavu plné mužské svěžesti a své manželské povinnosti plním zcela standartně, tedy třikrát až čtyřikrát ....za funkční období. Ač to nebude uším pana  předsedy strany Zelených Bursíka znít mile, já na Hradě prostě nezhasnu. Skutečně NEZHASNU.

Vážení a milí spoluobčané, právě na tomto historicky významném místě, u sochy Svatého Václava můžu  směle prohlásit, že naše země je připravená na pořádaní Olympijských her. Organizaci celé olympiády zajistí  senátor a předseda KDU-ČSL Jiří Čunek, který má nesporně největší zkušenosti s přesunem větších skupin lidí a také se stavbou olympijských vesniček. Též poskytne  komplexní zdravotní péči pod heslem „Hry se mnou, Hry bez vředů".

A když bez vředů,  rušíme nominaci ambiciózní dvojky s kormidelníkem, kde u vesel byli pánové Gross a Filip a u kormidla Jiří Paroubek. Posádka si bohužel do teď nenašla vhodné koryto.

A naopak olympiádu  doplníme o  nové disciplíny : Šachy, trojboj, golf.

V šachu  nás bude reprezentovat předseda  ODS Miroslav Topolánek, který svůj šachistický um projevil při sestavování .......vlády. Jen na začátku partie a toho si všimnul i tisk, chybně táhnul pindíkem a málem přišel o dámu.

            V trojboji je kandidátem na medaili poslanec Miroslav  Kalousek za mistrnou sestavu v běhu přes překážky s trojkoalicí,  s veletočem u Lidového domu a následným odskokem z funkce předsedy strany. Tímto sportovním výkonem nám osvětlil význam zkratky KDU-ČSL : Kousek doprava, uprostřed částečně s levicí.

Ženský půvab dodá  hrám paní poslankyně Lucie Talmanová, která nás bude reprezentovat v golfu. Dostane se z každého patu a umí mistrně zacházet s jamkou.

Co vám mohu za sebe slíbit, že zlatou olympijskou medaili v tenise máme jistou.

Vážení a milí spoluobčané, přeji vám v roce 2007 chléb a hry a hlavně ať tu není bordel, jak říkají Francouzi. Vzhůru do Moulin Rouge."

Žádné komentáře:

Okomentovat